Professzionális belsőépítészeti megoldások

Világítástechnika
Fény a belsőépítészetben

ImageÉszrevétlenül, ám szinte mindennek az alapja a fény a belsőépítészetben.

Helyesen, optimálisan megtervezett világítással bizonyítottan sokkal hatékonyabb mind a munka mind a kikapcsolódás.

Sokak számára soha nem tudatosul, hogy a környezetükben nincs átgondolva a mesterséges és a természetes világítás, hogy mennyivel kevésbé lennének fáradékonyak, mennyivel kevésbé lenne fárasztó a munkahelyi- vagy házimunka, ha megfelelően és optimálisan lenne kialakítva környezetükben a világítás.

Ennek az érdekes problémának az oka az emberi szem hihetetlen alkalmazkodóképessége!

Több ezerszeres (!) fényintenzitási különbségekhez képes szemünk pár percen belül alkalmazkodni, ám az hogy jól látunk valamit, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az optimálisan van megvilágítva és hosszútávon nem fárasztó a szemünknek, hiszen ugyanolyan nehéz nagyon erős fényben olvasnunk például mint gyenge fényben.

Optimális körülmények között azonban kikapcsolódás, és ez az analógia szinte mindenre igaz amit fényben végzünk.

 
A világítás alkalmazása

ImageEgy étkezés egy hangulatos étteremben, egy nappali szoba hangulatos megvilágítása teljesen más megoldások alkalmazását igényli mint például egy üzlethelyiség, iroda vagy konyha.

A világítótestek kiismerhetetlenül széleskörű világában és a belsőépítészetben alkalmazható épített világítási megoldások közül nagy gonddal kell kiválasztani a megfelelő megoldást a felmerülő igényeknek megfelelően, mind energiatudatosság mind beruházási, költség-hatékonysági szempontból.

Az optimálisnál kétszer több fény szemünk számára hosszú távon fárasztó, ám  meglepő módon szinte észrevehetetlen, mert alkalmazkodik hozzá, ám a befektetett energia és munkavégzési hatékonyság szempontjából koránt sem elhanyagolható szempont, akárcsak az elégtelenül vagy rosszul megvilágított munkafelület.

 
Világítás tervezése

ImageMi megtervezzük az adott funkcióhoz szükséges optimális megvilágítást Önnek, és segítünk kiválasztani a megfelelő megjelenésű és funkciójú világítótesteket, hogy az egyszeri beruházás és a hosszú távú energiafogyasztás az Ön számára a legoptimálisabban alakuljon.